סדנת חוקרים: יצירה משותפת יהודית-ערבית-פלסטינית בישראל

לוגוTSC LOGO - ART FACULTY

הסדנה היא פרי יוזמה של מרכז תמי שטינמץ למחקרי שלום בשיתוף עם הפקולטה לאמניות באוניברסיטת תל-אביב

מטרת הסדנה היא לפתח ולייצר ידע על המשמעויות והתמורות החברתיות והפוליטיות של יצירה יהודית-ערבית-פלסטינית בישראל. הסדנה תעסוק גם ביצירה שנוצרת עם פלסטינים תושבי הגדה המערבית/פלסטין, והיא תיבחן כיצד הסיטואציה של סכסוך וכיבוש משפיעה על יצירה זו. בין היתר ינותחו יחסי הכוח, ההשלכות וההשפעות של מערכת היחסים בין היוצרים לבין עצמם ועל החברה. גיבוש הסדנה נעשה על-ידי ועדת היגוי יהודית-ערבית-פלסטינית שחבריה ישתתפו במפגשי הסדנה.

משתתפי הסדנה יהיו חוקרים פעילים ואמנים, ערבים-פלסטינים ויהודים, מתחומי ידע מגוונים. למרכז תמי שטינמץ יש עניין בהנגשה והפצה של הידע הנצבר בסדנה. משתתפי הסדנה ייקבעו יחד עם אנשי המרכז את תוצרי הסדנה, כולל הערוצים הרלוונטים לשיתוף הידע.
בשנת הלימודים הנוכחית נקיים ארבעה מפגשים.

כל מפגש יארך כ-4 שעות ויתמקד במדיום אומנותי אחר: מחול, תיאטרון, מוסיקה וקולנוע - עם מבט-על רלוונטי על התחום, מקרה בוחן עם הופעה חיה או/ו הקרנת חומר מצולם כולל דיון עם האמנים. משתתפי הסדנה ייטלו חלק פעיל במפגשים השונים.
המפגש הראשון התקיים ביום שישי, 25 בנוב' (1245-0930), באוניברסיטת ת"א, בניין מקסיקו. המפגש הוקדש להבהרה מושגית, הנחת תשתית רעיונית לקבוצה שתכלול הרצאה קצרה ודיון על יחסי כוח בהקשר היצירה היהודית-ערבית-פלסטינית, מופע המחול "אוהבים ערבים" של הילל קוגן ועדי בוטרוס והרצאה מקדימה קצרה על שפת המופע. שני חברי ועדת ההיגוי של הסדנה, פרופ' ראסם ח'מאיסי ופרופ' שולמית אלג'ם, לב ינחו את שני הדיונים בעקבות ההרצאה הראשונה והמופע.

לצפייה במפגש הראשון של הסדנה 25.11.2016:

מושב פתיחה

הרצאת ד"ר עינב רוזנבליט